суббота, 24 мая 2008 г.

Мерськi вибори i ксенообiя

Перший і останній пост щодо мерських виборів у Києві - до голосування.

Мова не про агітацію і політплатформу. Оскiльки у цьому ЖЖ переважну більшість постів присвячено свободі пересування, ідентичності і проявам ксенофобії, - то просто (за браком часу) перерахую, хто з кандидатів і блоків траплявся мені особисто у цьому полі, і в якому контекстi. А точнiще - у фiговому контекстi. Перелiк, звичайно, на вичерпнiсть не претендує.

Номер 1. Юрiй Луценко з його НС. Про те, як гарно вiн розбирається в справах столицы, свiдчить бодай його думка, що у столицi "мiльйон нелегальних мiгрантiв". А якщо серйозно, то пан Луценко неодноразово заявляв свою повну безграмотнiсть i упередженiсть у мiграцiйних питаннях i питаннях притулку: i в процитованiй вище заявi; i коли, вiдповiдаючи на питання про вбивство шукача притулку, раптом почав розповiдати, що бiженцi - це просто нелегальнi мiгранти; i встановивши боротьбу з нелегальною мiграцiєю - одним з прiоритетiв МВС на 2008 рiк (що призвело до численних порушень прав мiгрантiв, бiженцiв та шукачiв притулку, до того ж збiльшуючи корупцiю, помiж особовим складом МВС. Ми i нашi колеги постiйно стикаємося з такими фактами). Про проблеми п.Луценка з iншими правозахисними питаннями я взагалi зараз не говорю.

Номер 2. Безумовно, БЛ...Ч (Блок Леонiда Черновецького). Башато чого варта лише навiть манiакальна iдея здирать бабло з "понаєхавших", вiд якої вiдмовились з величезним жалем.

Номер 3. Українська Народна Партiя на чолi з Юрiєм Костенком. Не говоримо зараз нi про що iнше - лише за темою (а то унєсьот). Маємо: У 2050 р. 30% населення Києва можуть скласти нащадки нелегалів

Сумiш викривлених фактiв, маячнi й невiгластва. 2-ге i 3-тє - переважають. А простiше - нормальний мiгрантофобський манiфест. З таким до соцiопсихолога йти, а не в Київраду. Детально коментувати навiть не хочеться - бо цим питнням присвячено чи не бiльшiсть того, що вмiщено у цьому ЖЖ за останнi два роки.

Подiбно до тягнибокiвцiв. До речi, можливо, i з'явилося у спробах вiдгризти трохи такої електорльної бази.

3-тє мiсце - за загальнодержавний масштаб, але - поки лише мiчти, мiчти...

Номер 4. Зелена партiя на чолi з Сергiєм Курикiним. Для цих, крiм екологiчних питань (а Курикiн таки ними займався), "Кієв не резінавый" на повному серйозi:



Гарно написала про них [info]sara_and_me. Пошукавши на їхньому сайтi, можна дiзнатися взагалi багато нового: наприклад, що мер повинен бути родом з Києва. А з їхнiх заяв - що на приїжджих, знову-таки, треба зароблять бабло побiльше - не лише на людях, а й на автомобiлях.

4-те - за несподiванiсть i безперспективнicть.

Номер 5. Звичайно, ВО "Свобода" з п.Тягнибоком на чолi. Ну, тут якось i комнтувати мало що - основне видно за їхнiми власними матерiалами.

На 5-му - через нудну передбачуванiсть.

----------------------------------------------

Таке. Якщо хтось десь ще висловлювався з приводу, а я пропустив - буду вдячний за посилання.

Комментариев нет: